În numele lui Hristos

Să fii atent că numai fapta bună făcută în numele lui Hristos ne câștigă roadele Sfântuluilumina Duh.

Tot ce nu e făcut în numele Lui, chiar binele, nu ne aduce nici o răsplată în viața viitoare, iar în viața aceasta nu ne dăruiește harul dumnezeiesc.

Pentru aceasta spune Domnul Iisus Hristos: „Cel ce nu adună cu Mine, risipește” (Luca 11, 23).

Ești totuși obligat să numești o faptă bună seceriș sau recoltă, căci este bună chiar dacă n-a fost făcută în numele lui Hristos. Scriptura zice: „În orice neam, cel care se teme de El și face dreptatea este primit de el” (Fapte 10, 35).

Sutașul Corneliu, care se temea de Dumnezeu și trăia după dreptatea Lui, în timpul rugăciunii a fost cercetat de un înger care i-a zis: „Trimite bărbați la Iope și cheamă pe unul Simon, care se numește Petru. El găzduiește la un oarecare Simon, curelar, a cărui casă este lângă mare. Acesta îți va spune ce să faci” (Fapte 10, 5-6).

Se vede că Domnul se folosește de mijloacele Sale divine pentru a permite unui astfel de om să nu fie privat în veșnicie de răsplata ce i se cuvine. Dar pentru a o obține trebuie să înceapă de aici, de jos, să creadă în Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care a coborât pe pământ pentru izbăvirea păcătoșilor, dobândind astfel harul Sfântului Duh care aduce în inimi împărăția lui Dumnezeu și deschide drumul fericirii în veacul viitor.

Deci, acolo se oprește răsplata pe care o dă Domnul pentru faptele bune ce nu sunt făcute în numele lui Hristos. El ne dă mijloace de desăvârșire, iar omul se poate sau nu folosi de ele. De aceea le zice iudeilor: „Dacă ați fi orbi, n-ați avea păcat. Dar acum ziceți: Noi vedem. De aceea păcatul rămâne asupra voastră” (Ioan 9,41).

Când un om ca și Corneliu, ale cărui fapte n-au fost făcute în numele lui Hrisos, dar care sunt plăcute lui Dumnezeu, începe să creadă în Fiul Său, aceste fapte i se socotesc ca făcute în numele lui Hristos, din pricina credinței lui în El (Evrei 11,6).

În caz contrar, omul n-are dreptul să se plângă că binele săvârșit de el rămâne fără răsplată. Un lucru bun făcut în numele lui Hristos nu ne va lăsa lipsiți de mângâiere, ba dimpotrivă, nu numai că în veacul viitor aduce încununarea cu slavă, dar chiar din viața aceasta îl umple pe om de harul Sfântului Duh, precum s-a spus: „Dumnezeu nu dă Duhul cu măsură. Tatăl iubește pe Fiul și toate le-a dat în mâna Lui” (Ioan 3, 34-35).

vinieta

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Scopul vieții creștine și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s