Primirea Sfântului Duh

Așadar, adevărata țintă a vieții noastre creștine este dobândirea Sfântului Duh, în timp cediscutie rugăciunea, privegherea, postul, milostenia și alte fapte virtuoase făcute în numele lui Hristos nu sunt decât mijloace.

– Cum să-l dobândești? întrebai pe Părintele Serafim, căci nu înțeleg prea bine.

– Dobândirea este același lucru cu câștigarea. Știi ce înseamnă a câștiga bani? Cam același lucru este și cu Sfântul Duh. În general, pentru oameni, scopul vieții este câștigul de bani. Boierii, pe deasupra, doresc și onoruri, distincții și recompense pentru serviciile aduse țării. Dobândirea Sfântului Duh este de asemenea un câștig, dar un câștig veșnic, izvorâtor de daruri; foarte asemănător câștigului vremelnic, și se obține prin aceleași mijloace.

Domnul Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul, compară viața noastră cu o călătorie și activitatea pământească cu un negoț. Ne recomandă tuturor: „Neguțătoriți până ce voi veni, răscpumpărând vremea, căci zilele rele sunt” (Luca 19, 13; Efeseni 5, 16). Cu alte cuvinte: grăbiți-vă să obțineți bunătățile cerești cu ajutorul bunurilor pământești. Aceste bunuri pământești nu sunt altceva decât fapte virtuoase făcute în numele lui Hristos și care ne aduc harul Sfântului Duh.

vinieta

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Scopul vieții creștine și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s