Duhul lui Dumnezeu în Vechiul Testament

frescaAceasta nu vrea să spună că Duhul lui Dumnezeu a părăsit total lumea, ci că prezența Sa nu era așa de evidentă ca în Adam sau cum este în noi, creștinii ortodocși, ci El rămânea exterior, și oamenii știau aceasta.

Așa, de pildă, multe taine legate de mântuirea lumii au fost descoperite după cădere lui Adam și Evei. Chiar după ce s-a făcut ucigaș de frate, Cain a auzit glasul lui Dumnezeu, care îl mustra. Noe vorbea cu Dumnezeu. Avraam a văzut pe Domnul și ziua Lui și S-a bucurat. Harul Sfântului Duh s-a manifestat ulterior în toate proorociile Vechiului Testament și în sfinții lui Israel. Iudeii aveau chiar școli speciale pentru a învăța să deosebească arătările lui Dumnezeu sau ale îngerilor, lucrările Sfântului Duh de întâmplările obișnuite, lipsite de har. Simeon, Ioachim și Ana și numeroși slujitori ai lui Dumnezeu erau adesea dăruiți cu arătări divine. Auzeau voci, primeau descoperiri confirmate apoi prin fapte minunate, dar reale.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Scopul vieții creștine și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s